Rajani

Met €175,- ben ik gestart en gegroeid in het ondernemerschap. Doorpakken en doen zit in mijn karakter… ik zie nooit obstakels enkel mogelijkheden.

Tijdens de recessie, jaren terug belande ik in de bijstand wat niet mijn eigen keuze was. Maar ik moest 2 kindermondjes voeden en dan moet je. Eenmaal in die sleur, is het ook lastig eruit te komen. Je moet aan heel veel eisen voldoen en dat past niet bij mij. Ik ben veel te creatief. Totdat ik besloot om het anders te gaan doen. In huis zitten en alle inkomsten afstaan aan de gemeente is niet aan mij besteed.

Mijn zoon moest gewoon zindelijke worden omdat ik dan €35,- per week kon besparen

Vijfendertig euro is gewoon heel veel geld voor een gezin met weinig inkomen. Een baan lag echt niet voor me klaar. Ik was alleenstaand dus ik was niet full-time inzetbaar. Maar ik ben en was gezond, mijn kinderen zijn gezond, mijn ouders staan en stonden altijd voor mij klaar en ik heb een lieve man. Zelfs toen ik alleenstaande moeder was ben ik elke dag dankbaar geweest voor wat ik heb.

Mijn man toen nog vriend, heeft mij een andere kijk op mezelf gegeven. Hij zag in mij een vrouw die meer was en is dan een moeder. Ik had mezelf als moeder neergezet en verschool mijn kwaliteiten achter het moederschap. Het beste excuus. Want ja, ik had al die verantwoordelijkheden, wat als…. En in een diep gat springen dat zag ik niet zitten. Daardoor kon ik mijn kunnen en mijn prachtige eigenschappen niet tonen aan de wereld.

Totdat die spiegel en geloof in mij dat ik het kan, mij op andere gedachte had gezet. Als ik uit die bijstand wilde dan moest ik keuzes gaan maken. En als die keuze je begeven in een wereld die je niet kent is, dan is dat maar zo.

Dus ik heb me ingeschreven bij de KVK en direct de dag erna was ik ondernemer en dus ontving ik geen vergoeding meer van de bijstand. Dat is even slikken, spannend, angstig ik heb echt wel vaak en lang genoeg met gedachtes rond gelopen, als het maar goed gaat. En als ik er nu op terug kijk zo ontzettend mooi en geweldig.

Ik werd comfortabel met het oncomfortabele.

Rajani Ott

Elke fout die ik heb gemaakt als ondernemer, heb ik mogen en kunnen leren. Over mezelf, over andere wat ik wel en niet wilde, over vertrouwen, verdriet. Emoties kwamen naar boven die ik niet eens kende. En uiteindelijk ben ik mijn passie gaan uitbreiden en ook niet meer afwijken van wat ik het liefst doe. Want zoals vele ondernemers bewandel je een grindpad omdat je denkt dat het snel geld oplevert. Maar het ontnam mij van mijn vrijheid en doen wat je leuk vind wat geen geld oplevert maakt het niet leuker…

Wat ik heb moeten leren in de afgelopen 8 jaar is niet te doen wat ik leuk vind, want dat doe ik al meer dan 20 jaar, maar te houden van het business leven op een hoger diepgaand niveau.

Wat ik op business level wil meegeven aan mensen is dat ze weer terug moeten gaan naar de kern. De basis de eigen normen en waarden. Die zijn bepalend voor hoe jij in je leven omgaat met mensen, je vrienden familie. Als je de blokkades die in je hoofd spelen leert op te lossen van binnenuit -want daar begint tenslotte de verandering- dan kun je met passie elke dag doen wat je leuk vind. En de kracht van de combinatie van visualisatie, hypnose en NLP is dat je werkt aan alles wat je lichaam met elkaar verbind. Je hersenen, spieren, cellen, vezels enz…. Dus je pakt stress, angsten beperkingen direct aan met als resultaat een glasheldere visie.

Hoe jij je voelt van binnen heeft invloed op hoe jij je presenteert in de wereld! Als je dat wilt veranderen dan start je bij de kern, van binnenuit.

Liefs,

Rajani